Bagsværd Lakrids Hel Plade Lakrids "Mynte", 160g.
Her får du ikke bare Lakrids i særklasse. Her er det ikke fabrikslakrids i ens størrelser og former. Med Bagsværd Lakrids får du håndlavet dansk kvalitet på højt plan. Det er en forkælelse ud over det sædvandlige. Denne variant indeholde friske mynteblade og smager vidunderligt.
Bagsværd Lakrids Hel Plade Lakrids "Mynte", 160g.
Håndlavet dansk kvalitet. Bagsværd Lakrids Mynte er fremstillet af bl.a. friske mynteblade i Bagsværd. Her får du ikke bare Lakrids i særklasse. Her er det ikke fabrikslakrids i ens størrelser og former. Med Bagsværd Lakrids får du håndlavet dansk kvalitet på højt plan. Det er en forkælelse ud over det sædvandlige. Denne variant indeholde friske mynteblade og smager vidunderligt.
Lakridsen har sin karakteristiske smag, fordi den fremstilles af det fineste lakridspulver, og fordi den frembringes af Maillard-reaktionen, hvor mælkeprotein og sukker reagerer med hinanden i gryden. Efter kogning hældes lakridsen i forme, hvor den hærder natten over, inden den håndskæres og pakkes. Lakridsen udskæres med en robust kniv.
Ideen om Bagsværd Lakrids startede i hovedet på kemi- ingeniør Søren Beier i julen 2014, hvor han eksperimenterede med lakrids sammen med sin familie. Sønnen Niels hjalp med at dosere salt i gryden, og datteren Nina hjalp med at indpakke produktet til venner og familie. Børnenes mor, Pernille, fik ideen om at lægge lakridsen i en kuvert, så den nemmere kun sendes ud med posten.
En måned efter, i januar 2015, var der fra nær og fjern stadig mange ønsker om lakridsjulegaver, og det ledte til, at Søren startede forretningen Bagsværd Lakrids med studiekammerat Morten Kornbech Larsen, der ligeledes er kemiingeniør fra Danmarks Tekniske Universitet. I de efterfølgende år opfandt de to kammerater chililakrids, ingefærlakrids, salmiaklakrids, sød lakrids, myntelakrids og symfonilakrids.
Bagsværd Lakrids deltog for første gang i det uofficielle DM i lakrids – the Liqourice Taste Award – i 2018, hvor det blev til sølvmedalje. I 2019 bronze. Og i 2020 modtog Bagsværd Lakrids så guldmedaljer i Tivoli af et enigt dommerpanel.
Ingredienser: Sukker, glukosesirup, sødet kondenseret mælk, helt hærdet palmekerneolie, pulveriseret rålakrids, friske mynteblade, salmiak, vegetabilsk emulgator: mono- og diglycerider, havsalt, farve vegetabilsk kul, overfladebehandlet.
Næringsindhold pr. 100 gram: Energi: 1790 kJ/427 kcal, fedt/fat/Fett: 15 g, heraf mættede fedtsyrer/-syror, of which saturated fatty acids, davon gesättigte Fettsäuren: 14 g, kulhydrater/carbohydrates/Kohlenhydrate: 68 g, heraf sukker/socker-arter, of which sugars, davon Zucker: 50 g, protein: 2,4 g, salt/Salz: 0,6 g.
Opbevaring/förvaring (DK/NO/SE): Tørt/torrt og ikke/inte for varmt. Storage (EN): Dry and not too hot. Lagerung (DE): Trocken und nicht zu heiss.
Minimum/minsta nettovægt/vikt (DK/NO/SE): Minimun net weight (EN): Nettogewicht mindestens (DE): 160 gram.