Bio C-Vitamin 750mg, 90tabl.
C-Vitamin fra Pharma Nord. Hver tablet indeholder 750 mg C-vitamin i form af calciumascorbat. Da tabletten ikke indeholder nogle animalske ingredienser, er den velegnet til vegetarer og veganere. 1 stk dagligt.
Bio C-Vitamin750mg, 90tabl.
C-Vitamin fra Pharma Nord. Hver tablet indeholder 750 mg C-vitamin i form af calciumascorbat. Da tabletten ikke indeholder nogle animalske ingredienser, er den velegnet til vegetarer og veganere. 1 stk dagligt.
Lidt om produktet:
- Syreneutral
- 750 mg C-vitamin pr. tablet
- Beskytter cellerne mod oxidativ stress
- Bidrager til et normalt immunforsvar
- Blisterpakningen sikrer, at C-vitamin-indholdet ikke ødelægges af luft og fugt
- Velegnet til vegetarer og veganere
- Fremstillet under farmaceutisk kontrol
Dosering: 1 tablet dagligt for personer over 18 år. Anbefalede daglige dosis må ikke overskrides.
Lidt om selve tabletten:
Pharma Nords C-vitamin 750 mg er æggeskalsfarvede, coatede, ovale tabletter der måler 16 x 9 mm. Hver tablet indeholder 750 mg C-vitamin i form af calciumascorbat. Da tabletten ikke indeholder nogle animalske ingredienser, er den velegnet til vegetarer og veganere.
Syreneutral C-vitamin
For at beskytte sarte maver mod C-vitaminets syrevirkning, er tabletten gjort syreneutral. For at få C-vitamin til at være syreneutral, bindes det til calcium i en kemisk forbindelse, hvorved det bliver til calciumascorbat. Med andre ord: Calciumascorbat er et calciumsalt af ascorbinsyre, et molekyle der består af ascorbinsyre og calcium. Calciumascorbat virker som C-vitamin, men har ingen syrevirkning.
C-vitamin 750 mg kan tages forskudt for et måltid, men i naturen optræder C-vitamin aldrig isoleret, men altid sammen med en række andre næringsstoffer som for eksempel flavonoider. Derfor kan det være en fordel at tage C-vitamin 750 mg i forbindelse med et måltid.
C-vitamin er et vandopløseligt vitamin og en vigtig antioxidant. At C-vitamin er vandopløseligt betyder, at vi ikke har et stort lager af det i kroppen, hvorfor vi har brug for en regelmæssig tilførsel. C-vitamin beskytter proteiner, lipider (fedtstoffer), kulhydrater og nukleinsyrer som DNA og RNA mod skader fra de frie radikaler og reaktive iltarter (ROS), der dannes under det normale stofskifte og når vi udsættes for forurening i form af kemiske stoffer i miljøet herunder tobaksrøg.
Kroppens immunceller indeholder normalt en høj mængde C-vitamin, og C-vitamin støtter det normale immunforsvar på flere måder.
C-vitamin indgår også i nervesystemets normale funktion. Nervecellerne i kroppens centralnervesystem indeholder meget høje koncentrationer af C-vitamin. Her har C-vitamin en lang række funktioner som for eksempel antioxidantbeskyttelse, dannelse af peptider og myelin, som er et beskyttende lag af fedtstof der omgiver dele af nervecellerne og som forbedrer deres funktion. C-vitaminet beskytter også nervecellerne mod stoffet glutamat, som kan skade nervecellerne, hvis niveauet bliver for højt.
C-vitamin indgår i kroppens normale energistofskifte, idet det medvirker ved dannelse af aminosyren carnitin, som er en essentiel cofaktor i transporten af langkædede fedtsyrer ind i cellernes energiproducerende mitokondrier. På denne måde bidrager C-vitamin til at reducere træthed og udmattelse.
C-vitamin medvirker i kroppens normale dannelse af forskellige typer af kollagen i kroppen. Kollagen består af protein og findes i hud, slimhinder, knogler, sener, blodkar, bindevæv og hårceller. Cirka en trejdedel af kroppens protein består af kollagen.
C-vitamin øger biotilgængeligheden af jern fra fødevarer ved at øge tarmens optagelse af ikke-hæmjern. Ikke-hæmjern kommer fra planter. Hæmjern kommer fra kød og fisk.
C-vitamin medvirker til at reparere det fedtopløselige E-vitamin, der er blevet ødelagt under arbejdet med at beskytte fedtstoffer mod forharskning i kroppen. Herefter kan E-vitaminet fungere normalt igen.
De bedste kostkilder til C-vitamin
Frugt og grøntC-vitamin findes især i frugter, bær og grøntsager, som også er de bedste kostkilder, især når disse fødevarer er friske. Blandt fødevarer med det de højeste indhold af C-vitamin finder vi hyben, havtorn, peberfrugter, persille og kål, især grønkål. Fødevarer med en lavt C-vitaminindhold kan godt udgøre en vigtig C-vitaminkilde, hvis den daglige indtagelse er forholdsvis høj. C-vitamin nedbrydes af opvarmning, lys og ilt.
Ingredienser
Vitamin C (calcium-L-ascorbat)
Fyldemiddel: Mikrokrystallinsk cellulose
Antiklumpningsmiddel: Magnesiumsalte af fedtsyrer
Overfladebehandlingsmiddel: Calciumcarbonat
Antiklumpningsmiddel: Siliciumdioxid
Overfladebehandlingsmiddel: Hydroxypropylmethylcellulose
Opbevaring:
Stuetemperatur og ikke i direkte sollys.
Opbevares utilgængeligt for børn.