Bio-Tura, 60 kaps.
Indeholder videnskabeligt dokumenterede mælkesyrebakterier: Lactobacillus acidophilus La-5® og Bifidobacterium animalis lactis BB-12®
Bio-Tura 60 kaps.
Høj-dosis mælkesyrebakterier
Indeholder videnskabeligt dokumenterede mælkesyrebakterier: Lactobacillus acidophilus La-5® og Bifidobacterium animalis lactis BB-12®
Speciel fremstillingsmetode som sikrer bakteriernes levedygtighed i tarmen
Praktisk på rejsen, skal ikke opbevares på køl
Velegnet til vegetarer
Små, enterisk coatede kapsler, der er lette at sluge
Fremstillet under farmaceutisk kontrol
Næringsindhold pr. anbefalet daglig dosis: | 3 kapsler |
---|---|
Lactobacillus acidophilus La-5® | min. 12x109 |
Bifidobacterium animalis lactis BB-12® | (12 milliarder) |
BB-12® og La-5® er registrerede varemærker tilhørende Chr. Hansen.
Kategori: Kosttilskud
Dosering
1 kapsel 3 gange dagligt for voksne samt børn fra 11 år og derover.
Kapslerne sluges hele sammen med væske.
Den anbefalede daglige dosis må ikke overskrides.
Udtrykket "Bio" henviser i denne sammenhæng alene til produktets biotilgængelighed eller biokemisk organiske natur og refererer ikke til økologisk landbrug.
Ingredienser
Standardiseret kultur: Dextrose,
Lactobacillus acidophilus og Bifidobacterium animalis lactis (mælk).
Kapselskal: Hydroxypropylmethylcellulose, Antiklumpningsmiddel: Magnesiumsalte af fedtsyrer.
Farve: Calciumcarbonat.
Kosttilskud bør ikke erstatte en varieret kost og en sund livsstil.
Opbevaring
Opbevares ved stuetemperatur og beskyttet mod lys.
Opbevares utilgængeligt for børn.
Hvad er Bio-Tura?
Mælkesyrebakterie af typen Lactobacillus acidophilusBio-Tura består af små, vegetabilske kapsler med probiotika, det vil sige venlige tarmbakterier. Hver kapsel indeholder 4 milliarder levende bakterier opdelt i to stammer af mælkesyrebakterier af typen: Lactobacillus acidophilus (La-5®) og Bifidobacterium lactis (BB-12®). Kapslernes størrelse gør dem lette at sluge.
Ingen gluten, MSG eller mælk
Kapslerne indeholder ikke gluten eller MSG (mononatriumglutamat) måske bedre kendt som det tredje krydderi. Vi er ikke i stand til at garantere, at produktet ikke kan indeholde spor af mælkeprotein. På grund af denne usikkerhed er der en allergi-advarsel på æsken, og det anbefales ikke til folk med allergi over for mælkeprotein, men produktet indeholder ikke mælk.
Vegetarvenlig
Bio-Tura kan anvendes af vegetarer. Præparatet er egnet til ovo-lacto vegetarianere såvel som lacto-vegetarianere.
Anvendelse af Bio-Tura
De to typer af mælkesyrebakterier i Bio-Tura forekommer naturligt som en del af vores miljø af bakterier i tarmen. Bio-Tura-kapsler med Lactobacillus acidophilus La-5® og Bifidobacterium lactis BB-12® er særligt nyttige på ture til områder af verden, hvor man er udsat for en fremmed bakterieflora. De er stabile ved stuetemperatur. Start med kapslerne et par uger før afrejsen.
Bio-Tura og fiber
For at give tarmens naturlige bestand af bakterier de bedste livsbetingelser, bør man spise en kost rig på kostfibre og sunde kulhydrater. Bio-Tura kan med fordel kombineres med præparatet Bio-Fiber.
Effektiv beskyttelse af bakterierne
Mange produkter med mælkesyrebakterier formår ikke at levere tilstrækkeligt med levedygtige bakterier til tyndtarmen, fordi bakterierne dræbes af den stærke mavesyre, inden de når deres bestemmelsessted. For at sikre, at de levende bakterier når frem til tyndtarmen i god behold, er det derfor nødvendigt at beskytte dem mod de faktorer, som kan ødelægge dem. Bakterierne skal være beskyttet fra det øjeblik, de fremstilles og puttes i kapsler, til de når frem til forbrugeren og indtages. Faktisk skal beskyttelsen være så effektiv, at den kan sikre, at bakterierne fortsat er levende og virksomme, når de kommer igennem den stærke mavesyre og ender i tarmsystemet. Mælkesyrebakterierne i Bio-Tura er dels udviklet til bedre at kunne modstå det sure miljø i mavesækken, men også behandlet med en særlig kryo-teknologi, der sikrer at bakterierne ikke dør, men er i en dvaletilstand. Sammen med indkapslingen sikrer dette, at de først frigives og vækkes til live, når de har nået deres destination
Metoden
Mælkesyrebakterierne inde i Bio-Tura-kapslen er blevet blandet og frysetørret med geldannende polysaccharider, der er resistente mod den lave pH-værdi i mavesækken. Når Bio-Tura-kapslen kommer ned i maven, opløses kapselskallen af mavesyren. Polysacchariderne svulmer herefter op og danner en uopløselig matrix, der beskytter bakterierne. Ydermere er bakterierne meget syre-resistente. Når maveindholdet inklusive Bio-Tura-bakterierne når frem til tyndtarmen, hvor pH-værdien er basisk, opløses matrixen og mælkesyrebakterierne frigøres. På denne måde gør kapselsammensætningen det muligt for bakterierne at passere mavesækkens sure miljø og komme ind i tarmen i en levedygtig og fuldt biologisk aktiv form.
Bakterierne i Bio-Tura passerer ikke gennem tarmvæggen, men er i stand til at kolonisere tarmen.